Sørens hjørne
En

Tilbage til start

Som det kan ses i min Apple produkt oversigt, så startede det hele med en Mac Mini fra 2012. Den solgte jeg i 2020 til min søster for 1000kr. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg faktisk har savnet mini’en. Jeg har nu fået fingrene i en ny gammel mini fra 2012. Mini fra 2012 (ja og 14 for den sags skyld) er en lækker lille sag. Ultra støj svag og en arbejdshest uden lige. Nej, den vil nok have svært ved at skulle behandle 4K video i Final cut, eller de helt store billeder i Photoshop. Det skal den heller ikke bruges til, så det bekymre mig ikke.

Den skal selvfølgelig lige opgraderes lidt, med 16 gb ram (i stedet for de nuværende 4), og en 256 GB SSD. Jeg behøver ikke mere plads, da det skal være en skrivebords arbejdscomputer. Netop det, at den kan opgraderes er lækkert! Det gør jeg stadig synes det er en attraktiv maskine i 2020.
Med de 16gb ram kan den uden problemer trække Office pakken (Det eneste Microsoft har lavet som er godt!!), imens der er en vagrantbox kørende, så jeg også kan kode, når det bliver nødvendigt. Det er meget begrænset, hvad jeg koder af ting i xcode, så det er heller ikke en showstopper. Så længe jeg kan kode i PHP og Python samt database behandling, så er jeg faktisk ret tilfreds.

Inden den tages i brug, så skal den gøres lidt i stand. Selve kabinettet er i meget fin stand. Efter 8 års brug er der støv i den, og den Thermal Paste (ved faktisk ikke hvad det hedder på dansk), som er mellem CPU og GPU og kølelementet var også knast tørt. Med køkkenrulle, husholdningssprit og en tandbørste gik rengøringen i gang, og inden den atter blev samlet, kom der ny thermal paste på. Jeg er overbevist om, at kølingen bliver bedre, når jeg sætter den i gang med at arbejde.

Ram og SSD er bestilt og snart er den atter i gang og klar til arbejdet.