Sørens hjørne
En

Kontaktløs

Lige siden jeg var hjemme på besøg ved Jonas, der har jeg tænkt på den bevægelses sensor de har gangen, som tænder lyset.

239 kr. for en sensor er 200kr for meget.

Jeg har tidligere leget lidt med sensorer, og også bestilt nogle PIR sensorer på nettet. I Kina koster de under 2 USD pr stk.

Da det er corona lørdag, og lukker alt jo klokken 22, så kan jeg lige så godt lave lidt sjov.

Vigtige ting at have in mente: Når der er registeret bevægelse, så skal lyset tændes i 3 minutter (Opdateret: rettet til 60 sekunder). Hvis der er forsat bevægelse, så skal lyset selvfølgelig ikke slukke. Hvis der har været bevægelse, og ikke længere er det, så skal lyset slukke. Er der ikke er bevægelse, og har der ikke været det, så skal programmet bare lave ingen ting.

Dernæst, lyset skal selvfølgelig ikke tænde, hvis det er midt om natten og jeg bare bevæger mig. Da jeg står op mellem 06:15 og 6:30, så er det fint, hvis først lyset tændes efter klokken 07. Når jeg står op, så vader jeg alligevel ud i badet (skulle lystet mon blive tændt i badeværelset ? ). Når jeg endelig kommer retur, så er klokken nok efter 07. Omvendt så ligger jeg i sengen klokken 22, så det er fint hvis lyset ikke tændes efter 22 – måske det skal tilpasses dagen (hverdag / weekend) eller hvad ved jeg.

For mit vedkommende er det ikke noget problem, da jeg har Raspberry Pi’s over det hele. Med flere sensorer og Pi’s kan man lave mere logik:” kommer man hjem”, ”tager man afsted” – kun fantasien og pi’s sætter grænsen.

Ikke desto mindre, så med mindre end 50 linjer kode, og 1,5 USD, har jeg erstattet Jonas's dyrt købte motion sensor til 240 + forsendelse….

Ps. Det tog ca 40 minutter at lave

Last minute update: Jeg har tilføjet en funktion, så om aftenen tæt på sengetid, så er lyset dæmpet. Dette er for at jeg ikke bliver blændet og "vækket" inden sengetid.